Program konferencie
I. časť
Aktuálne trendy úradných kontrol potravín
1. Úradné kontroly potravín - transparentnosť, zvláštne pravidlá a požiadavky na ich výkon
prof. Ing. Jozef GOLIAN, Dr
2. Jednotný výklad úradnej kontroly potravín
Ing. Jarmila HALGAŠOVÁ
3. Kontrola internetového predaja potravín
Mgr. Martin HEDEJA
4. Spotrebiteľskoprávne aspekty predaja potravín
JUDr. Róbert DOBROVODSKÝ, PhD., LL.M.
II. časť
Správne trestanie na úseku úradných kontrol potravín
1. Koniec miliónovým pokutám alebo ako ďalej postupovať v sankčných konaniach
JUDr. Jozef MILUČKÝ
2. Precedenčná zásada v správnom trestaní na úseku úradných kontrol potravín
Mgr. Peter VINARČÍK
3. Upustenie od potrestania v správnom trestaní na úseku úradných kontrol potravín?
Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.
III. časť
Chránené označenia potravín v právnej a potravinárskej praxi
Ing. Zuzana FISCHEROVÁ
2. Mäsové výrobky ako zaručené tradičné špeciality - legislatíva a potravinárska prax v Slovenskej republike
doc. Ing. Marek BOBKO, PhD.
3. Ochranné známky a zemepisné označenia pre označovanie potravín
Ing. Zdena HAJNALOVÁ
4. Zápis ochrannej známky a zemepisné označenie liehovín - prípad z praxe
Mgr. Vladimír JAKUBIČKA
IV. časť
Aktuálne trendy v potravinovom informačnom práve
2. Zdravotné tvrdenia o potravinách