Program konferencie

I. časť

Aktuálne trendy úradných kontrol potravín

1. Úradné kontroly potravín - transparentnosť, zvláštne pravidlá a požiadavky na ich výkon

prof. Ing. Jozef GOLIAN, Dr

2. Jednotný výklad úradnej kontroly potravín

Ing. Jarmila HALGAŠOVÁ

3. Kontrola internetového predaja potravín

Mgr. Martin HEDEJA

4. Spotrebiteľskoprávne aspekty predaja potravín

JUDr. Róbert DOBROVODSKÝ, PhD., LL.M.


II. časť

Správne trestanie na úseku úradných kontrol potravín

1. Koniec miliónovým pokutám alebo ako ďalej postupovať v sankčných konaniach

JUDr. Jozef MILUČKÝ

2. Precedenčná zásada v správnom trestaní na úseku úradných kontrol potravín

Mgr. Peter VINARČÍK

3. Upustenie od potrestania v správnom trestaní na úseku úradných kontrol potravín?

Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.


III. časť

Chránené označenia potravín v právnej a potravinárskej praxi

1. Výkon úradnej kontroly potravín s chráneným označením pôvodu, chráneným zemepisným označením a označením zaručenej tradičnej špeciality

Ing. Zuzana FISCHEROVÁ

2. Mäsové výrobky ako zaručené tradičné špeciality - legislatíva a potravinárska prax v Slovenskej republike

doc. Ing. Marek BOBKO, PhD.

3. Ochranné známky a zemepisné označenia pre označovanie potravín

Ing. Zdena HAJNALOVÁ

4. Zápis ochrannej známky a zemepisné označenie liehovín - prípad z praxe

Mgr. Vladimír JAKUBIČKA


IV. časť

Aktuálne trendy v potravinovom informačnom práve

1. Priority Českej republiky počas predsedníctva v Rade EÚ v oblasti označovania potravín
Ing. Martin ŠTĚPÁNEK

2. Zdravotné tvrdenia o potravinách
Mgr. Martina ŠÍMOVÁ

3. Nutri-score versus Nitrinform battery
Ing. Anna GIERTLOVÁ

4. Ekologická poľnohospodárska výroba - označovanie a aktuálne legislatívne zmeny
PhDr. Veronika PÁLENÍKOVÁ

5. Aktuálna judikatúra Súdneho dvora EÚ v označovaní potravín
JUDr. Jana VENHARTOVÁ, LL.M.